日本の森を育てる割り箸

 

この割り箸は、吉野の杉やヒノキでつくられています。

杉やヒノキの間伐材で作られた割り箸を使う事は、

環境問題にもなっている森林の維持管理や林業の活性化、

さらに温暖化防止にもつながっています

また、吉野の割り箸に使われている杉、檜には天然の抗菌防カビ作用があり

製造工程にも薬剤は使われておらず、人にも環境にも優しい製品です。

Using disposable chopsticks helps maintain stability forest.

Furthermore, leads to prevention of global warming.

It is nonpreservative, and non antifungal.

安心・高品質 純国産爪楊枝

 

北海道の良質な白樺から作られたの国産のつまようじ。

現在国内流通量のわずか2%が国内産で、大阪河内長野で生産されています。

この国産爪楊枝は、白樺材のやわからさが絶妙で歯や歯茎を傷つけることがなく、

歪みのない通直でしっかりとした高品質な仕上がりです。

また外国産に見られる防腐剤や漂白剤などの薬剤は一切使用していませんので、

何よりも体にとって安心安全な爪楊枝です。-

Made from Hokkaido’s fine quality White Birch.

Merely 2% of amount of distribution is produced within the country, mainly in Osaka Kawachinagano.

The exquisite softness of white birch’s log that doesn’t harm your teeth and gums.

Without preservative and bleaching, it is safe to use this chopstick.

自然に還る竹素材 

 

環境にも体にもやさしい国産の竹で作られたお箸やカトラリー。

廃棄されたプラスチック製品による環境問題は喫緊の課題です。

今世界的にも竹は最も持続可能な自然素材の一つとして注目されています。

竹の成長はとても早く循環して活用できる上に、消臭や抗菌性も優れており、

調理や食事の道具に特に有用な材料です。お箸やピック、使い捨てカトラリー

などの多くのプラスティック製品を竹製品に転換していけます。

Chopsticks and cutlery made from bamboo are gentle to body and environment.

Disposal of plastic materials places an environmental issues that of urgent concern.

Now, bamboo is the most sustainable natural material worldwide.

Bamboo is an excellent deodorizer and has antibacterial properties, practically helpful in food preparation and cooking.

By turning our plastic materials into goods made of bamboo, we are promoting a Plastic Free Life.